Produksjon

Vi koser oss når vi produserer tusenvis av fantastiske mohairsokker

Nærmest 100% Mohair

Vi ville ha en tråd som inneholdt nærmest 100 % mohair, noe som er svært vanskelig å få til fordi mohair ikke tover. Det at fibrene ikke tover er med på å gjøre tråden ekstra sterk. Etter mange telefoner og møter gikk Safa-Samnanger på Tysse, med på å prøve å lage sokker. I 1999 fikk vi det første prøvepartiet med sokker. Dette var et lite parti som gikk ut til forskjellige mohair entusiaster for utprøving. Sokkene ble godt tatt i mot.

Om sokken

Vi har beholdt vår gamle gode sokk som er lagd av 100 % rent mohairgarn og er strikket med 2 polyamidtråder for å få riktig elastikk i sokken, så den sitter godt om foten. Det er også lagd en lite strikk over hælen som holder sokken godt oppe og gjør så at den ikke sklir ned. Vi har også våre gode knestrømper kvar men vi har laget en ny tykk sokk som vi er veldig stolt over. Den har blitt så godt mottatt, at vi har dessverre har gått tom noen ganger. Men vi lager alltid nye. Håper dere vil like sokkene vår.

Ny produsent i 2015

I 2015 fikk vi ny produsent, da Safa-Samnanger flyttet hele sin produksjon til Litauen. Vi ville ha norskproduserte sokker. Men etter å ha lett i hele Norge så viser det seg at det finnes ingen som kan lage våre sokker, så da måtte vi begynne å lete i våre naboland.
Etter at vi hadde sendt prøver til flere fabrikker, var det kun én fabrikk som sa at de kunne lage våre mohairsokker. Det var Cai fabrikker i Värnamo, Sverige. Dette er en mindre fabrikk enn Safa, og det er fint for oss. De har virkelig jobbet for å forbedre sokken og lagde flere prøver til oss.

Våre produkter

Prøv Jorine mohairsokker, så kanskje du som så mange andre før deg kommer til å alltid foretrekke mohairsokker fremover.